6 Mayıs 2015 Çarşamba

Burçların Makyaj Çantaları-1




Bugün büyük gün!
Şiron Burç ile birlikte düzenlediğimiz "Burçların Makyaj Çantası" adlı
yazı dizimizin ilk bölümü sizlerle :)



Bugünün burçları Aslan, Boğa ve Terazi, sevgili Şiron Burç hepsini tek tek yorumladı bizler için
ben de her burç için marka ve ürün tavsiyelerimi ekledim.

Evet itiraf ediyorum, Terazi yükselenli bir Aslan olarak ilk bölümde burçdaşlarıma biraz torpil geçtim :)






“Makyaj yapmayı sizden öğrenecek değilim!” :) Sakın bir Aslan kadınına “düğüne mi gidiyorsun?” diye sormayın, ağzınızın ortasına zumzuğu çakar :D  Gösterişi en seven, eğlenceli Aslan kadını, tabiki kullanmasa da her şeyin en kalitelisini alacaktır. Girdiği her yerde dikkat çekmeyi de sevdiği için, makyaj yapamasa bile sizi parfümüyle döver. Hele ki sizde olup, onda olmayan bir şey keşfettiyse  ya ona da alın, ya da oradan uzaklaşın. Onun kendine has bir tarzı yoktur çoğunlukla. Herhangi bir yerde görüp, beğendiyse alır o onu. Ne için kullanılacağını bilmese de ürün çeşitliliğini sever. Her üründen de bir kaç tane alıp stok yapabilir hele de indirim yakaladıysa... Banyo dolapları kremlerle dolu olabilir. Renkli ve güzel kokan her şeyi çok severler. Onların makyaj çantalarının vazgeçilmezi parlak farlar, kremsi göz kalemleri ve tabi ki ışıltılı dudak parlatıcılarıdır. Her şeyi sürmez yüzüne ama belli yerlerini öne çıkartarak (Örneğin; göz makyajı)  makyaj yapmayı sever.


Aslan'ın Makyaj Çantası

Evet bir aslan olarak kesinlikle bölgesel çalışmayı tek bir noktadan vurmayı seviyorum. Benim odak noktam da göz olur genellikle. Siz de bir aslansanız elinizde mutlaka bir far paleti bulunmalı, paletlerini sevdiğim 2 marka var The Balm ve Urban Decay. Sephora'dan tüm renklerin elinizin altında olabileceği kapsamlı bir palette edinilebilir ki bu benim yeni hedeflerim arasında :) Aslanlar güzel kokmayı, arkasında iz bırakmayı sever. Bunun için size tavsiyem body mistlere yönelmeniz koku çeşitliliğini seviyoruz, e o kadar parfüme aslanın bütçesi bile dayanmaz :) Bu konuda favorim Bath and Body Works, ayrıca illaki parfümcüyüm diyorsanız Zara'nın parfümlerine de bir göz atabilirsiniz. Ben orijinal kokum dışında bunlarla çeşitlilik yaratıyorum. Dudak parlatıcıların da ise tercihim Mac'in Lip Glass'ları ve Maybelline. Mac ürünlerini Elca'dan 14-20 TL'ye temin edebilirsiniz.





“Anam, sürmeyin şunları suratınıza ya bilip bilmeden.” diyorsa,  Boğa’dır o Boğa... Sadıktır ve güvenlik arar. Bu sebeple bilmediği hiçbir şeyi kullanmaz. Mutlaka alacağı şeyi araştırır. Kremlerin son kullanma tarihlerine bile bakabilir. Çok zararlı kimyasallar içeren hiçbir şeyi kullanmak istemez. Kaliteyi sevdiği için alırsa da en iyisini alır. Klasik bir makyaj tarzı vardır. Genelde değiştirmez. Yeniliklerden korktuğu için riske atmak istemez. Bu sebeple tırnaklarını çoğunlukla aynı renk, saçlarını hep perma veya düz kfönlü gibi ve belli renklerde ve şekillerde  görmek mümkündür. Çok uçlarda değişimler yapamaz. Cesaret edemez. Biraz da rahattır.  Bir Boğa’nın makyaj çantasında en kalitelisinden bir fondöten, allık, rimel, göz kalemi,far paleti görebilirsiniz. Vazgeçilmezleridir. Her zaman kullanmasa da her zaman bildiği en iyi markayı alır.

Boğa'nın Makyaj Çantası

Dermo kozmetik markaları, hayvanlar üzerinde test edilmeyen parabensiz ürünler tam boğa kadınına göre.
Makyaj konusunda The Balm en güzel seçeneklerinizden biri paraben içermiyor ve test yapmıyor. cilt-saç-tırnak bakımında son dönemde oldukça ilgi gören organik en doğal yollarla üretilen ve yine hayvanlar üzerinde test yapmayan Moshos Garden'ı deneyebilirsiniz. 
1 tane olsun tam olsun diyen bir boğa kadını olarak makyaj çantanızda basic ürünler mutlaka bulunmalı; bir kırmızı bir nude-pembe günlük ruj, bir maskara, bb krem ya da fondöten sizin vazgeçilmeziniz.





“Terazi” bakın söylerken bile kendinden geçiyor insan :D Venüs’ün kızları onlar elbette kozmetik ve bakım denilince onlardan sorulur. Kadınsal tüm mevzularda modayı yakından takip ederler. Eşofmanla ve makyajsız markette falan karşılaşırsanız adını sorun çünkü kesin hafızasını kaybetmiştir. :D Tüm kozmetik ürünlerini ezbere bilir. Ne nereye sürülür, hangi ton hangi tonla gölgelenir. Düğün makyajı, mezuniyet makyajı, sevgililer günü, doğum günü ay yazarken yoruldum hepsini bilir bunlar... En ışıltılısındandır her şeyleri. Gece bir yere mi çıkacaksınız bir bakmışsınız bacaklarına ışıltılı krem sürüyor, siz hayatınızda ilk defa görüyorsunuz böyle krem tabi :)) Makyajlarını asla yarım bırakmazlar. Öyle bir göz kalemi bir rimel asla! Önce kremini sürer, üstüne fondoten, pudra, yok renk düzgünleştirici   1 saat makyaj yapar, 2 saat giyinir :D Zaten bir tane de yoktur bunlardan. Kaş boyasına kadar vardır ve  her ürünü denemek ister. Bir markanın tüm rimelleri, onun da BB kremi bunun da bazı ( sen bunları nereden biliyorsun dersen bu bloğun sahibinden. Kendisi iflah olmaz bir yükselen Terazi :D ) Onların makyaj çantası olamaz, baya sahne çantaları gibi çantaları vardır büyük olmalı ki her şeyi alsın...

Terazi'nin Makyaj Çantası

Size tavsiye vermek ne haddime :) Evde tonlarca üründen oluşan bir koleksiyonunuz vardır bile :) Size fikir alışverişi için bu aralar favorim olan ürünlerden bahsedeceğim. Maybelline Colossal Go Extreme maskarayı denemediyseniz mutlaka deneyin benim için Benefit They're Real ile yarışan bir performansa sahip. Eğer makyajda ışıltı olmadan olmaz diyorsanız; göz için Maybelline Color Tattoo Eternal Gold ve Eternal Silver, yüz için ise Benefit Girl Meets Pearl favorim. Pastel Kissproof likit mat ruj çeşitlerini kesinlikle denemenizi öneririm ruj koleksiyonunuzun bir numaralı parçası olacak.



Yazı dizisinin ikinci bölümü 13 Mayıs Çarşamba günü yayınlanacak,
blogu ve Instagram hesabımı takibe almayı unutmayın! :)

Mutlu günler...


Şiron Burç'un Tüm Hesapları;

Facebook, Instagram, Twitter, Blog

3 yorum:

  1. yengeç burcunu merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek hafta Çarşamba bloga bakmayı unutmayın o zamannn :)

      Sil
    2. mutlaka bakacağım takipteyim zaten :)

      Sil